Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Film toont wereld achter palliatieve zorg

De nieuwe film Gewoon dood, gemaakt in opdracht van de Second Chance Foundation, laat zien wat er allemaal bij komt kijken als een patiënt ongeneeslijk ziek is en thuis wil overlijden.
Film toont wereld achter palliatieve zorg

De film toont – in zeven delen – het leven tussen hoop en vrees. Patiënten, partners, verpleegkundigen, artsen en anderen rond het ziekbed, vertellen wat er gebeurt vanaf het moment dat een ongeneeslijke ziekte wordt geconstateerd. Ook maakt de film het verschil duidelijk tussen curatieve en palliatieve behandeling, zoomt in op grote en kleine dilemma’s die kunnen ontstaan als de ziekte een hoofdrol opeist in het leven, en gaat in op de vraag hoe reëel de grootste angsten rond het sterven zijn.

Film zien?
Of de film voor jou veel nieuws bevat is de vraag, maar kan voor patiënten zeker verhelderend zijn. Meer informatie vind je op www.gewoondood.nl. Hier kun je de film ook bestellen op DVD (8 euro).

Gewoondood.nl
Door: redactie Nursing

Meer Nursing

Richtlijnen en protocollen
Op deze pagina proberen we de laatste richtlijnen voor je bij te houden. Heb je een tip? Mail marloes.oelen@reedbusiness.nl
Ga naar de pagina verpleegkundige richtlijnen en protocollen

Nursing experts
Collega’s die weten waar ze het over hebben, die de diepte ingaan. Paul, Annelies en Henri zijn ieder op hun eigen vakgebied experts. Iedere zes weken plaatsen zij een nieuwe vakinhoudelijke blog over hun werk. Zo blijf je bij!
Ga naar de Nursing Experts


Leren en loopbaan
In de sectie Leren en Loopbaan lees je de leukste artikelen over je carrière, salaris, onderhandelen werken in de nacht en agressie.
Lees meer.

1 REACTIE

  1. Ik denk zeker dat verzorgenden en verpleegkundigen iets van de film kunnen leren. ‘Ziekenhuiszusters’ zien hoe het thuis gaat, thuiszorgplegen zien de wereld van het ziekenhuis. Daarover kennis hebben lijkt me relevant, en die kennis is er niet altijd. Ook het zien van het werk van andere domeinen lijkt me relevant, net als het zien van patiënten die een andere ziekte hebben dan de patiënten waarmee men – bv op een ziekenhuiszaal – te maken heeft. Maar goed, qua ‘kun je ervan leren’ ben ik natuurlijk bevooroordeeld.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.