Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Filmdatabase met zorgervaringen

Patiënten en zorgverleners kunnen door middel van filmpjes op Myhealthstory.me ervaringen over ziekte, aandoeningen, behandeling en acceptatie te delen. De website wordt gelanceerd door het Radboud REshape & Innovation Center.

 

Via het persoonlijke YouTube-account kunnen patiënten en zorgverleners filmpjes kunnen uploaden met de tag ‘Myhealthstory.me’. Medisch studenten screenen de filmpjes, waarna ze beschikbaar zijn op de website.

 

Database ziektebeelden
Hierdoor vormt zich een grote database van beeldmateriaal van patiënten en zorgverleners rondom ziektebeelden, waarvan patiënten, zorgverleners en opleiders gebruik kunnen maken. Voor patiënten is deze site een bron van informatie. Ook zorgverleners en medisch studenten kunnen veel leren, want patiënten vertellen waar zij werkelijk behoefte aan hebben. Myhealthstory.me biedt zorgprofessionals ook de mogelijkheid om hun verhaal over veranderingen in de gezondheidszorg te delen. De website is wereldwijd toegankelijk voor alle patiënten en zorgverleners die er gebruik van willen maken. Myhealthstory.me is in eerste instantie Nederlands en Engelstalig. Snel volgen tenminste elf andere talen.

 

Sociale media
‘Door dit initiatief komt een wens tot vervulling’, zegt Lucien Engelen, directeur Radboud REshape & Innovation Center. ‘Namelijk het gebruik van sociale media om werkelijk te kunnen luisteren naar zorgverhalen, om zo samen met patiënten, familie en zorgverleners de zorg te kunnen verbeteren.’ Het idee kwam tot stand in samenwerking met Roni Zeiger (Chief Health Strategist), Gilles Frydman en e-patiënt Dave. Het Radboud Reshape en Innovation Center is onderdeel van het UMC St Radboud.

 

Auteur: TvZ – Annelies Vermeulen

Bron: Radboud REshape & Innovation Center

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.