Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Filmpje Thuiszorg in de race voor Gouden Loeki

Onlangs werd bekend dat het thuiszorgfilmpje van de SP is genomineerd voor de Gouden Loeki, de jaarlijkse prijs voor beste tv-reclame.

Het filmpje zette de problemen in de thuiszorg nationaal op de agenda. In een indrukwekkend filmpje vertelde ‘Mieke’ dat haar vaste thuiszorghulp haar niet meer mocht helpen. Die was te duur geworden. Nu kwam er iedere dag een ander. ‘Ik kan mijzelf net zo goed voor heel Nederland uitkleden,’ zei ze, en voegde de daad bij het woord.

Herkenbaar
Duizenden mensen die in de zorg werken, zorg ontvangen of de praktijk kennen via hun familie reageerden, het filmpje sloeg volgens hen de spijker op de kop. Binnen enkele weken kondigde staatssecretaris Bussemaker reparatiewetgeving aan. Maar de kern van het probleem – marktwerking in de thuiszorg – staat nog overeind.

Aandacht
Als het filmpje de finale haalt brengt het wederom de voortdurende problemen in de thuiszorg onder de aandacht. Eindigt dit filmpje in de finale bij de laatste vijf, dan wordt het op 18 december live op televisie uitgezonden en besproken. Vervolgens mag het Nederlandse publiek de uiteindelijke winnaar kiezen. Vind jij dat dit filmpje de finale moet halen? Stem!

TVVonline
Door: redactie Nursing

1 REACTIE

  1. Ik vind dat dit filmpje de finale moet halen, maar vraag mij na 42 jaar verpleegkundige te zijn wel af of het er toe doet, wat gezondheidszorg medewerkers nog meer moeten doen om beleidsmakers ervan te overtuigen, dat het vak uitgehold wordt; de zorg steeds slechter en het heden en de toekomst er dus rampzalig uit ziet.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.