Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Flinke daling in aantal startende hbo-v’ers: ‘Zeer zorgelijk’ 

Het aantal aanmeldingen voor de hbo-v is dit jaar landelijk met zo’n 15% gedaald ten opzichte van vorig jaar. Het hoogste percentage van alle hbo-opleidingen, aldus de nieuwe voorzitter van het Landelijk Overleg Opleidingen Verpleegkunde (LOOV) Corine Latour.
Studenten verpleegkunde van de Hogeschool Rotterdam in 2020 Foto: ANP
Premium

De cijfers waaraan Latour refereert

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem Nursing.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Ondanks dat de functiedifferentiatie zeker steeds meer wordt geïmplementeerd is dit nog steeds onvoldoende. De tekorten, het onregelmatige, het niet kunnen uitoefenen van verpleegkundig leiderschap en een minder startsalaris ten opzichte van andere hbo-opleidingen is reden genoeg om voor andere vakken te kiezen voor veel studenten.

  2. Lees alle reacties
  3. Ach, ach wat een treurnis weer. ”Het aantal aanmeldingen voor de hbo-v is dit jaar landelijk met zo’n 15% gedaald ten opzichte van vorig jaar” Enig idee hoe dat komt? .We zien al decennia dat de klad er in zit en maar Calimero spelen. Er wordt principieel geweigerd zo schijnt om samen te werken om een alleszins redelijk eisenpakket samen te stellen en vervolgens af te dwingen. Het is voor een belangrijk deel allemaal aan verpleegkundkigen en verzorgenden zelf te danken.

  Geef je reactie

  Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.