Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Flinke daling zorgvacatures Amsterdam

Het totaal aantal vacatures in de Amsterdamse zorgsector is fors gedaald. Ten opzichte van najaar 2012 is in het voorjaar van 2013 in de regio Groot Amsterdam het aantal vacatures met 25 procent gedaald.
Flinke daling zorgvacatures Amsterdam

Dat meldt de koepel Samenwerkende instellingen gezondheidszorg regio amsterdam (Sigra). In totaal zijn 60 zorginstellingen benaderd om mee te werken aan de sigra-enquête, waarvan 43 zorginstellingen gegevens hebben aangeleverd. Het gaat om ziekenhuizen, gezondheidszorginstellingen ggz-instellingen, vvt-instellingen en de gehandicaptenzorg.

Daling

Het totaal aantal vacatures is in het voorjaar ten opzichte van najaar 2012 gedaald van 602 naar 451, een daling van 25 procent. Een jaar geleden meldden de zorginstellingen nog 870 vacatures. Per 1000 medewerkers zijn gemiddeld 7,6 vacatures gemeld. Ook worden er minder vacatures voor verzorgende en verpleegkundige functies gerapporteerd.

Verpleegkundigen

Vacatures voor verpleegkundige en verzorgende (VV-) functies vormen bijna de helft (43 procent) van het totale aantal vacatures. In alle sectoren daalde het aantal vacatures voor VV-functies. Het aantal daalde met 44 procent in de ziekenhuizen en met 30 procent in de vvt-sector. Uit de enquête blijkt dat plekken voor verpleegkundigen en verzorgenden het moeilijkst in te vullen zijn, ondanks de daling van het aantal vacatures.

Verpleegkunde: geen veilige haven meer

Vorige week bleek al uit een artikel van Nursing dat bijna de helft van de bezoekers op Nursing.nl regelmatig vreest voor haar functie. ‘Op dit moment is de zorg niet meer de veilige haven die het altijd was. Zeker niet voor startende verpleegkundigen die hopen op een vast contract in het ziekenhuis. Op dit moment krijgen zij vooral contracten voor bepaalde tijd en die gaan er als eerste uit in tijden van bezuinigingen’, zegt Elise Merlijn, cao-onderhandelaar Abvakabo FNV en voorzitter van de Stichting Arbeidsmarkt Ziekenhuizen (StAZ), in Nursing juni.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.