Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

FNV en CNV stemmen voor cao ziekenhuizen, leden NU’91 hebben nog tijd

Leden van vakbonden CNV en FNV zijn akkoord gegaan met de nieuwe cao ziekenhuizen. Leden van NU'91 hebben nog tot 12 januari de tijd om te stemmen.
Foto ANP

Halverwege december werden al afspraken gemaakt voor de 200.000 medewerkers, maar de bonden moesten nog instemmen. Werkgeversorganisatie NVZ ging eerder al akkoord.

Nieuwe afspraken

Bij FNV ging 88 procent van de leden akkoord met de nieuwe cao. Bijna 95 procent van de CNV-leden liet weten blij te zijn met de afspraken om het akkoord te steunen. De vorige cao liep af op 31 maart 2019, waarna in heel het land stakingen plaatsvonden. ‘Wij vonden het belangrijk dat de ziekenhuismedewerkers die maandenlang actie hebben gevoerd voor deze cao, zich kunnen vinden in het eindresultaat,’ zegt FNV-bestuurder Elise Merlijn in een persbericht. ‘Zij hebben zich nu met een luid en duidelijk ‘ja’ uitgesproken voor dit akkoord. Vol vertrouwen zet ik namens de FNV straks mijn handtekening en zijn de nieuwe afspraken een feit.’

Nog niet allemaal akkoord

Nog niet alle vakbonden zijn nu akkoord met de nieuwe cao ziekenhuizen. Leden van NU’91 hebben nog de tijd om te stemmen tot 12 januari. Stemmen zij tegen en de bond tekent niet, dan kan dat betekenen dat de bond niet meer actief betrokken wordt bij gesprekken in de toekomst, zoals vorig jaar bij de cao UMC’s gebeurde. ‘Het is voor ons daarom ook erg van belang dat wij leden goed informeren zodat zij een weloverwogen besluit kunnen nemen over het onderhandelingsresultaat,’ aldus NU’91.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.