Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

FNV: ‘Flexwerken aanslag op sociaal leven’

Een groep van 15 procent van de werknemers met een flexibel contract werkt altijd in de avond, nacht of in het weekend. Een groeiend aantal mensen heeft zo'n onzeker contract, zoals een nulurencontract of een uitzendcontract.
FNV: 'Flexwerken aanslag op sociaal leven'

Dit blijkt uit een onderzoek van vakbond FNV onder 4200 mensen. Ruim een derde van de werknemers met een onzeker contract geeft aan ‘erg vaak’ ’s avonds, ’s nachts of in het weekend te werken. Zekerheden als het weekend dreigen te verdwijnen, als iedereen buiten de cao aan het werk moet, stelt de vakbond.

Aanslag sociaal leven

‘Werken als andere mensen, bijvoorbeeld je partner of je kinderen vrij zijn, betekent een enorme aanslag op het sociale leven. En continu nachtwerk heeft ook nog eens gevolgen voor de gezondheid’, benadrukt FNV-voorzitter Ton Heerts. De vakbond overhandigt de resultaten van het onderzoek volgende week donderdag aan minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken).

Nieuwe cao ziekenhuizen

In de nieuwe cao ziekenhuizen hebben de NVZ en de vakbonden hebben afgesproken dat zij de flex- en nuluren contracten aanpakken. Werknemers met een nuluren contract die structureel werkzaam zijn, krijgen het recht op een arbeidsovereenkomst voor (on)bepaalde tijd met een aantal overeengekomen werkuren per jaar. Zij kunnen vanaf 31 dec 2014 een contract met een bepaalde omvang eisen.

5 belangrijke punten uit cao ziekenhuizen

Nursing zet samen met Rolf de Wilde, onderhandelaar bij vakbond NU’91, de belangrijkste punten op een rij.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.