Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties9

Formatie botst over bezuinigingen in zorg

De VVD, het CDA en de PVV botsen over de bezuinigingen in de zorg. Dit meldt de Volkskrant donderdag op basis van bronnen rond de formatie.
Formatie botst over bezuinigingen in zorg

De christen-democraten vinden de verhoging van het eigen risico in de zorg die de VVD voorstaat (300 euro per jaar) veel te ver gaan. Ook de stevige ingrepen die de liberalen in het verzekeringspakket voorstellen, ziet het CDA niet zitten. De PVV wil ook niet ingrijpen in de zorg.

Flink bezuinigd op zorg
Eerder werd al bekend dat de formatiepartners VVD en CDA flink willen bezuinigen in de zorg. De VVD wil 6,6 miljard euro bezuinigen op de zorg en het CDA 3,1 miljard. Beide partijen denken geld te kunnen besparen door bijvoorbeeld meer marktwerking en het voorschrijven van goedkopere medicijnen. Ook in de AWBZ willen VVD en CDA de kosten terugdringen. Beide partijen willen het zorgpakket uitkleden.

Wat waren de standpunten van de politieke partijen vóór de verkiezingen? Bekijk het dossier nursing.nl/verkiezingen

De Volkskrant
Door: redactie Nursing

Abonneren
Behoefte aan meer verdieping? Word nu abonnee van Nursing.

9 REACTIES

 1. belachelijk dat ze willen bezuinigen in de zorg door alleen nog de goedkopere medicijnen voor te schrijven. Mensen krijgen daardoor hele vervelende bijwerkingen of is de werking van het medicijn voor hen niet optimaal! Ik wacht op de dag dat er een hoge heer hartklachten krijgt en dan van de dokter te horen moet krijgen dat hij het goedkoopste van het goedkoopste moet voorschrijven, maar dat dat waarschijnlijk niet goed helpt.. want dan kan er ineens veel meer!

 2. Lees alle reacties
 3. Hoe lang blijven we hopen? Heeft het zin om de verkiezingsprogramma’s van voor de verkiezingen te lezen??? Heeft het überhaupt nog zin verkiezingsprogramma’s te lezen? De programma’s zijn geschreven om kiezers over de drempel te halen; een partij is blijkbaar niet gebonden aan de inhoud daarvan als de verkiezingen eenmaal voorbij zijn….dan speelt er een ander programma. Want hoe zou het anders mogelijk zijn dat de weggestemde partij weer in het pluche komt? We zijn verkocht en worden genept…wanneer trekken we die conclusie es en gaan ons inzetten om dat wat er nog over is van onze democratie uit de klauwen van de huidige Binnenhofbewoners te redden?? We moeten als de donder krukken en rollators en sta-op-stoelen gaan verzamelen, zodat ze nog beschikbaar blijven voor de mensen die ze nodig hebben in plaats van voor de mensen die ze kunnen betalen. Marktwerking is een holle term geworden, en de Binnenhofbewoners brullen dat meer werking de zorg nóg goedkoper gaat maken…ze weten wél waar ze het over hebben, namelijk het vernietigen van zorg en de ontstane leemte opvullen met winst uit de ellende van ‘het volk’. En ‘het volk’ is nog slechts de kudde melkvee dat bestaat ten dienste van het systeem, dat de oorlogseconomie draaiende houdt. Hoe absurder moet de wereld worden voor we wakker worden….onze ogen uitwrijven…op staan en de menselijkheid in onze samenleving weer vanaf het begin af aan opbouwen, LOS van de invloed van de betuttelaars in ONZE regeringsgebouwen, die praten over een ‘zorg’ die de onze niet is???
  Sluit je aan bij de duizenden die u zijn voorgegaan en die een parlementaire enquête naar de FEITELIJKE effecten van marktwerking in de zorg eisen! http://www.zorgcrisis.info

 4. de regering moet eens op de werk vloer komen. zorg is nu door hun toedoen waardeloos te noemen. waar ik niet trots op kan zijn! maar wat ls de regeringsmannen en vrouwen zelf zorg nodig hebben gaan ze naar dure pivé zorginstellingen met geld en zorg genoeg IK BEN BOOS

 5. Al die bewzuinigingen zijn ontstaan uit korte termijn denken. Verkeerde keuzes, die worden gemaakt. Het ismijn inziens een illusie om te denken, dat door bezuiniging in de zorg de kosten in de hand kunnen worden gehouden. Ook die voorstellen van dhr. Wiegel en die oude minister, die nu bestuurder is van een zorgverzekering, zullen die kosten niet in de hand houden. De controle, die de overheid wil hebben door middel van CIZ, ZZP-pakketten, Meten en nog eens meten van de zorg: weg er mee. Terug naar de menselijkheid. Een mens is geen product. Kan je niet economisch benaderen.
  Afslanken van de maandverslagen, terugdringen van bureaucratie.
  Kwaliteit natuurlijk! Maar niet door middel van controlemechanismen. Die werken bureaucratie in de hand.
  Kwaliteit door investeren in persoonlijke ontwikkeling van zorgmedewerkers. Ruimte geven aan hun visie.
  Terugdringen van schaalvergroting van zorginstellingen, ziekenhuizen en thuiszorg.
  En zo zijn er nog wel meer oplossingen.
  ZIjn deze ideeen Naief ,Onlogisch, Onrealiseerbaar? Niets er van.

 6. Laat het hier dan maar goed op vastlopen want zo`n kabinet brengt toch alleen maar ellende voor de gewone burger, Rob zegt dat bezuinigen in de zorg geen ramp is maar hij heeft dan weinig kaas gegeten van echte zorg, want met het afromen van topsalarissen alleen red je het niet, daar komt wel meer bij kijken, er zijn wel andere dingen waarop bezuinigd kan worden zoals de renteaftrek van tophypotheken en de JSF maar daar denkt dit luxe kabinet niet aan.

 7. Bezuinigen in de zorg is geen ramp…..als het geld maar weggehaald wordt bij de mensen die het t beste kunnen missen. Namelijk de raden van bestuur en de medisch specialisten.
  Het zal er wel weer op uitdraaien dat de mensen op de werkvloer het gaan voelen op wat voor n manier dan ook. Want die zijn makkelijker te pakken

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.