Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Forse stijging dodelijke valongevallen bij ouderen

Het aantal dodelijke valongevallen is in de periode 2006-2011 gestegen met 18 procent. In 2011 waren er 2.165 dodelijke slachtoffers onder 65+ers.
vallen

Dit blijkt uit onderzoek door Veiligheid.nl. Er wordt verwacht dat in 2030 het aantal dodelijke valongelukken zal verdrievoudigen, en dat er dan jaarlijks 6500 65-plussers overlijden aan de gevolgen van een val. 

 

Valpreventie 

 

Mede door de hoge kosten die met een val van een oudere gepaard gaan, wordt er uitvoerig bekeken wat er aan preventie kan worden gedaan. Aanpassing van medicatie en fysieke training zijn daarvan voorbeelden. Voor enkele interventies is zelfs aangetoond dat de inzet ervan minder kost dan de besparing in maatschappelijke kosten als hiermee valongevallen worden voorkomen. Die besparingen betreffen uitgaven voor medische kosten (Zorgverzekeringswet), langdurige zorgkosten (AWBZ) en kosten voor ondersteuning (Wmo). 

 

Bron: Veiligheid.nl 

 

Lees ook:

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.