Fraude thuiszorg moet hard worden aangepakt’

Bestuurders van thuiszorginstellingen die fraude plegen, moeten hard worden aangepakt. Dat heeft de organisatie van thuiszorgorganisaties Actiz deze week bepleit.

Actiz reageert hiermee op de aanbevelingen van het Openbaar Ministerie en politie in Rotterdam. Zij onderzochten fraude bij een thuiszorginstelling in de regio Zuid Holland, U en Zo, vooral gericht op moslims.

Miljoenen
Het OM verdenkt bestuursleden van de organisatie miljoenen achterover gedrukt te hebben. De mannen zouden zorg hebben aangevraagd voor hun cliënten, daar geld voor hebben gekregen, maar de zorg vervolgens nooit hebben geleverd.

Verantwoordelijk
Zorgverzekeraars zijn verantwoordelijk voor het uitkeren van het geld. Volgens Actiz moeten zij veel beter opletten op juiste besteding van budgetten die door Nederlandse premiebetalers wordt opgebracht.

Door: redactie Nursing

2 REACTIES

  1. Als ik dit lees…..wat wordt er dan gezeurd over verpleegkundigen die een lot als dank hebben gekregen, waarop dan toevallig een leuk bedrag valt.Dit is pas iets om je druk over te maken. Waar blijft de V&VN nu??? Er is zeker geen beroepscode voor deze lieden. Maar wel strafrecht, hoop ik.

  2. Lees alle reacties
  3. Als die zorgverzekeraars nog beter op gaan letten, betekent dat voor de bonafide organisatie’s nog meer extra regelgeving. En die vcerzuipen daar al bijna in.
    Kortom de privatisering van de gezondheidszorg geeft zoveel ongewenste neveneffecten. Dat de reguliere zorg
    onbetaalbaar wordt door de hele burocratie.
    Goed bezig overheid!!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.