Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Freelancen in de zorg bevalt uitstekend

Bijna alle zzp'ers (zelfstandigen zonder personeel) uit de zorg- en welzijnssector zijn positief over hun zelfstandige arbeidspositie: 93% is tevreden tot zeer tevreden. Slechts 1 op de 11 zou liever in loondienst willen als dat mogelijk was.
Freelancen in de zorg bevalt uitstekend

Dat blijkt uit ‘Zelfbewust een zelfstandige positie’, een onderzoek onder 2.200 zzp’ers uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De meeste zzp’ers zijn tevreden, maar de tevredenheid in de sector zorg en welzijn is bovengemiddeld volgens de onderzoekers.

Verzekering
Veel zorg- en welzijns-zzp’ers verzekeren zich niet tegen kortstondige ziekte of permanente arbeidsongeschiktheid, zo bleek ook uit het onderzoek. Zij sluiten wel het vaakst een aansprakelijkheidsverzekering af, evenals zzp’ers in de bouw.

Vrouw
Een typische zzp’er in de sector zorg en welzijn is volgens het rapport een vrouw in de leeftijd van 35 tot 54 jaar. Ze startte 2 tot 5 jaar geleden als zelfstandige en werkt nu via een bemiddelingsbureau voor een grote zorginstelling, of voor particulieren via het pgb (persoonsgebonden budget). Ze kan niet altijd zelf beslissen hoe ze haar werk uitvoert en haar werktijden bepaalt ze in overleg. Maar ze hoeft bijna nooit een opdracht te accepteren waar ze eigenlijk geen zin in heeft.

Rijksoverheid, Nursing
Door: redactie Nursing

Meer Nursing

Vacatures in je mailbox
Ben jij toe aan een nieuwe job of wil jij weten welke vacatures er zijn in jouw vakgebied? Meld je dan aan voor de vacature-nieuwsbrief.

Dossier Carrière
Sollicitatietips op een rij, do’s en don’ts tijdens je functioneringsgesprek en het laatste carrière nieuws vind je in het dossier Carrière…

NursingBanen
Op zoek naar een nieuwe baan? Op NursingBanen vind je de leukste vacatures.
Neem een kijkje op NursingBanen.nl


 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.