Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Game vermindert angst voor operatie bij kinderen

Het spelen van een computerspel blijkt stress en angst te verminderen bij kinderen die een operatie moeten ondergaan. Het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen heeft daarom twee draagbare gameconsoles aangeschaft.

De kinderen mogen in de voorbereidingsruimte binnen het OK-complex gelijk met de handen aan de knoppen van de Nintendo DS en kunnen kiezen uit diverse games. Zij mogen doorspelen tot op de operatietafel aan toe.

Ontspanning
Volgens anesthesioloog en initiatiefneemster Irene de Man is het een ideale manier om kinderen af te leiden. Het idee ontstond toen De Man in de wetenschappelijke literatuur op zoek ging naar alternatieven voor de ‘rustgevende pilletjes’ die vaak worden gegeven om kinderen in de aanloop naar de operatie te verlossen van stress. Uit Amerikaans onderzoek bleek dat veel kinderen zich in stressvolle situaties met behulp van een computerspelletje opmerkelijk goed kunnen ontspannen.

Bron: Zorgvisie

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.