Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Gebruik omschoolbonus voor opleidingen’

Het plan van minister Donner om de tekorten in de zorg op te lossen met een omschoolbonus, valt niet slecht bij V&VN. 'Maar gebruik dat geld voor opleidingen.'
'Gebruik omschoolbonus voor opleidingen'

‘Wij waken voor behoud van kwaliteit in de zorg. Als je de klik mist dan heeft de zorg je niets te bieden,’ zegt woordvoerder Monique Verkerk van beroepsorganisatie V&VN vandaag in Trouw. De verwachting dat vele werklozen zich laten omscholen tot een baan in de zorg is volgens haar een illusie. ‘Niet iedereen heeft gevoel voor dit werk.’

Dreigende massaontslagen
In tijden van dreigende massaontslagen lijkt een overstap naar een baan in de zorg een uitkomst. Nu al kampt de sector met een totaal tekort van zeker 0,3 procent. De Raad voor de Volksgezondheid & Zorg schat dat de komende decennia door vergrijzing en vertrek van personeel een tekort van 700.000 werknemers ontstaat. V&VN staat desondanks niet alleen maar te juichen bij voorstellen om werklozen in de zorg aan de slag te helpen.

Scholing
„Wij willen geen werknemers die afkomen op een bonus, maar die echt kiezen voor de zorg. Als die bonus echter wordt ingezet voor scholing, dan is het wel een goed idee. Opleiding is zeker een methode om meer mensen in de zorg te krijgen, want met scholing kunnen we aan goed personeel komen en daar gaat het om.”

Trouw
Door: redactie Nursing

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.