Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Geen seks meer met patiënten in Engeland

Britse studenten verpleegkunde en verloskunde worden op het hart gedrukt geen seksuele relaties aan te gaan met patiënten.

De Nursing & Midwifery Council (NMC), de Britse beroepsorganisatie voor verpleegkundigen en verloskundigen, heeft een advies voor een nieuwe gedragscode gelanceerd. Daarin wordt nog eens extra benadrukt dat studenten verpleegkunde zich integer moeten gedragen en zich moeten onthouden van seks met patiënten.

Gedragscode
De gedragscode is een aanvulling op de al bestaande regels, vastgelegd in de NMC Guide for Students of Nursing and Midwifery. Geïnteresseerden kunnen tot april 2009 reageren op het advies van de NMC.

Nationale Beroepscode V&V
In Nederland is de gedragscode voor verpleegkundigen vastgelegd in de Nationale Beroepscode V&V. Daarin staat eveneens dat verpleegkundigen professionele grenzen in acht dienen te nemen en daarom onder meer geen seksuele relatie met de zorgvrager mogen aangaan.

Nursing Times
Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.