Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gekleurde drinkglazen verkorten ziekenhuisverblijf

Een verpleegafdeling in een ziekenhuis in Londen heeft felgekleurde drinkglazen voor dementiepatiënten geïntroduceerd. De patiënten verblijven sinds de invoering minder dagen op de afdeling.
Gekleurde drinkglazen verkorten ziekenhuisverblijf

De kleurrijke veranderingen werden in april vorig jaar ingevoerd in het Royal Free Hampstead NHS, zo meldt Nursing Times. Sindsdien liggen dementiepatiënten minder lang in het ziekenhuis. Het aantal dagen dat patiënten op de afdeling verblijven, is gedaald met gemiddeld 2,5 dag. Het aandeel patiënten dat meer dan dertig dagen in het ziekenhuis verblijft, is ook gedaald van 19,7 procent naar 14,2 procent.

Uitdroging voorkomen
De gekleurde glazen werden aanvankelijk ingevoerd omdat ze een praktische waarde hebben, legt hoofdverpleegkundige Jo James uit in Nursing Times. ‘Groene glazen zijn beter zichtbaar voor dementiepatiënten dan doorzichtige glazen. Hierdoor drinken ze meer wat uitdroging helpt voorkomen.’ James vertelt dat het doel van het experiment was om de kwaliteit van leven voor de ouderen te verbeteren. ‘Dat de verblijfsduur op de afdeling verkort wordt, is een bijkomend voordeel.’

Gekleurde klokken
Naast de gekleurde glazen zijn er ook grote rode en gele klokken die duidelijk zichtbaar zijn vanuit het bed. James hoopt dat de kleurrijke innovaties binnenkort ook op andere afdelingen te vinden zijn.

Nursing Times
Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.