Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Gelre ziekenhuizen wordt topklinisch

Gelre ziekenhuizen is toegelaten tot de vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ).

De STZ-status is onder meer verkregen voor het aantal erkende opleidingen tot medisch specialist, de ontwikkeling van gespecialiseerde verpleegkundige opleidingen en het leveren van topklinische zorg.

Kroon op het werk
De Raad van Bestuur van Gelre ziekenhuizen, gevestigd in Apeldoorn en Zutphen, ziet de toelating tot de vereniging STZ als kroon op het werk voor alle inspanningen die in de afgelopen tien jaren zijn verricht.

De STZ is een samenwerkingsverband van 27 ziekenhuizen die zich gezamenlijk verantwoordelijk voelen voor onderwijs en opleidingen in brede zin. De vereniging bevordert hoogwaardige patiëntenzorg en het uitvoeren van toegepast wetenschappelijk onderzoek en zorginnovatie. STZ-ziekenhuizen werken nauw samen met universitair medische centra en met de ziekenhuizen in de eigen regio. Het voorzieningenniveau van een STZ-ziekenhuis ligt tussen dat van de universitaire medische centra en dat van de andere algemene ziekenhuizen in.

Gelre Ziekenhuizen
Door: redactie Nursing

Abonneren
Meer weten? Word nu abonnee van Nursing.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.