Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gesignaleerd: TNO publiceert trendanalyse verstandelijke gehandicaptenzorg

TNO heeft de trendanalyse van de verstandelijke gehandicaptenzorg gepubliceerd. De Trendanalyse Verstandelijk Gehandicaptenzorg gaat in op de vraagontwikkeling in de toekomst.

In het Hands On Scenario voor 2020 berekende TNO aan de hand van de huidige trends in de gehandicaptenzorg wat de gevolgen kunnen zijn van de aangekondigde maatregelen van het kabinet-Rutte.

 

Trends
TNO heeft berekend wat er gebeurt in de verstandelijk gehandicaptenzorg als de huidige trends worden voortgezet zonder beleidswijzigingen. Daaruit blijkt dat de verwachte vraag in 2020 iets daalt ten opzichte van 2010 en uitkomt op ruim 135.000 mensen, van wie 76.000 vragen naar wonen of verblijf in de AWBZ. De gemiddelde leeftijd van de groep mensen met verstandelijke beperkingen stijgt. Als het aantal plaatsen in de gehandicaptenzorg net zo hard groeit als de afgelopen jaren, zou het aanbod in 2020 uitkomen op een capaciteit van 100.000 plaatsen.

 

Auteur: TvZ – Annelies Vermeulen
Bron: TNO

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.