Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Geweld tegen ambulancepersoneel verdubbeld

Ambulancepersoneel krijgt steeds vaker te maken met agressie. Het aantal incidenten is sinds 2009 verdubbeld. Dat stelt Koos Reumer van Ambulancezorg Nederland in De Telegraaf.

In 2009 ging het om 145 gevallen. Het jaar daarop werden 171 meldingen geregistreerd. In 2011 steeg het sneller waardoor het aantal meldingen op 289 uitkwam. Het gaat hierbij om meldingen van geweld door omstanders of slachtoffers. ‘Dat komt doordat burgers vaak andere verwachtingen van onze hulp hebben. Daarnaast is buitensporig drank- en drugsgebruik ook regelmatig de oorzaak van gewelddadig gedrag tegen hulpverleners’, zegt Reumer in het dagblad.

 

Hoog gekwalificeerd personeel

‘Een derde van de Nederlanders denkt dat een slachtoffer door ons altijd naar een ziekenhuis wordt gebracht of dat een ambulance altijd komt als je 112 belt.’ Reumer legt uit dat er juist hoog gekwalificeerd personeel op de ambulance zit dat direct medische hulp verleent. ‘Dat moet de maatschappij goed begrijpen en juist niet agressief worden als iemand gestabiliseerd wordt, want dat kan juist levensreddend zijn. Wij zijn de specialisten en men moet op ons vertrouwen.’

 

Bron: Zorgvisie

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.