Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Gezocht: ervaringsverhalen over pesten op de werkvloer

Heb jij ervaringen met pesten op het werk? Misschien ben je zelf gepest, je collega, of is je leidinggevende constant het mikpunt van spot. Of misschien heb je zelf wel iemand gepest? Nursing is op zoek naar ervaringsverhalen over pesten op werkvloer.
Gezocht: ervaringsverhalen over pesten op de werkvloer
Foto: ANP

We zoeken verhalen van mensen die te maken hebben gehad met een stelselmatige, langere periode van pesten tijdens het werk óf opleiding in de verpleging. Dat kan als pester, slachtoffer of collega van één van beiden zijn. Pesten gaat om vijandig, vernederend of intimiderend gedrag, dat steeds gericht is op dezelfde persoon. Het gebeurt vaak en gedurende lange tijd. De persoon die het doelwit is, kan zich niet verweren. De ‘pester’, de collega die het vijandige, vernederende of intimiderende gedrag vertoont, heeft op een of andere manier meer macht dan het slachtoffer. Misschien is hij of zij lichamelijk sterker, beter ‘gebekt’, heeft hij of zij een hogere positie of krijgt meer steun van een groep.

Voorbeelden

– Grapjes maken ten koste van een ander;
– Continu vervelende opmerkingen maken;
– Beledigen of schelden;
– Openlijk terechtwijzen;
– Negeren of sociaal isoleren;
– Gebaren maken;
– Roddelen;
– Kritiek uiten op iemands persoonlijke leven; en
– Beschadigen van eigendommen.

Artikel

De ervaringen worden gebruikt voor een artikel in Nursing juni. Interesse om je verhaal te delen? Uiteraard kan je naam in het artikel worden gefingeerd, zodat je privacy gewaarborgd blijft. Mail beknopt je ervaring en gegevens naar nienke.berends@reedbusiness.nl, dan nemen wij contact met je op.

Lucia de Berk

Ook Lucia de Berk was vaak het mikpunt van spot op de werkvloer. Iedereen weet hoe dat afliep. ‘Het geroddel is het ergst. De verpleging is een vrouwencultuur en daar is volgens mij weinig aan te veranderen.’ De film Lucia de B. gaat zondag in première>>>

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.