Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties10

Gezocht: vragen en opmerkingen over herregistratie BIG

De herregistratie voor verpleegkundigen is in volle gang. Waar loop of liep jij tegenaan?

Wat vind/vond je onduidelijk/onlogisch in de procedure voor herregistratie? Waar liep je tegenaan bij het deelnemen aan eventuele bijscholing of de speciale Cito-toets? Zijn er verder nog dingen die je opmerkelijk vond? En wat vonden je collega’s van de procedure? Voor een artikel in Nursing verzamelen we graag al jouw bevindingen.

Herregistratie BIG

In januari 2009 zijn alle op dat moment bevoegde verpleegkundigen geregistreerd in het BIG-register voor een periode van vijf jaar. Wie voor 1 januari 2014 niet voldoet aan de eisen tot herregistratie in het BIG-register, wordt uitgeschreven en daarmee vervalt je bevoegdheid.

Je kunt je opmerkingen kwijt onder dit bericht of mail naar nienke.berends@reedbusiness.nl

10 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. Beste P.H.M de Leeuw,
  Ik heb ongeveer hetzelfde verhaal (behalve het buitenland), ook niet geslaagd en wel al twee en een half jaar als verpleegkundige aan het werk op een polikliniek. Ik las een reactie van Esther Askar dat zij een presentatie mag geven op haar werk. Is dat nog een optie? En hoe gaat dat in zn werk Esther?

 3. Ik onderschrijf de bevindingen van Nienke Berends 25 november j.l.
  Gisteren bericht gehad dat ik Cito toets niet heb gehaald en deze toets is mij inziens niet representatief voor het uitoefenen van mijn beroep als Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige bij de crisisdienst. Omdat ik langer dan 2jr in het buitenland ben geweest en ruim 2jr mij inziens goed functioneer binnen mijn huidige beroep kan ik dit in principe na 1 januari niet meer uitoefenen omdat de toets niet voldoende is.
  Ik ben te trots en geenszins van plan een opleiding te betalen voor deelkwalificaties die niks zeggen over mijn huidige beroepsinhoud.
  Is er iemand die weet hoe ik op andere wijze toch mijn BIG kan behouden.

 4. Na lang wikken en wegen besloten om toch voor de CITO toets te gaan. Nu blijkt dat er dit jaar alleen nog een toets is in november waar je je niet meer voor kan inschrijven. Mogelijkerwijs kan je daarna helemaal geen toets meer doen. CITO wijst naar ministerie VWS en ministerie wijst naar CITO. Over van het bekende kastje naar de muur gesproken… Het is nu oktober, maar mijn registratie verloopt nu dus sowieso, terwijl er nergens staat dat als je de toets wil doen je je voor 8 oktober daarvoor op had moeten geven!

 5. Ik vind de cito toets (€400) echt belachelijk duur. Waar ze dat geld voor nodig hebben? Volgens mij maken ze nog winst als de toets €100 euro kost. En dan ben je nog niet klaar, nee, dan moet je nog een CRP aanvragen, kosten €50 en dan de registratiekosten zelf nog.
  Maarja, je betaald wel als je je registratie niet kwijt wil.

 6. Ik heb een brief gekregen via mijn werkgever.
  Ik ben in het bezit van een nummer. echter thuis kreeg ik geen brief.
  Ik woon in Belgie en heb geen DigiD.
  Herregistratie is niet mogelijk, dit moet nu via een papieren aanvraag wat in de website niet duidelijk is beschreven. Na wat heen en weer emaillen is nu duidelijk dat ik pas in augustus mijn herregistratie kan aanvragen.
  Kan hier wat meer aandacht aan gegeven worden in de website?
  Groeten
  Peter Gobbels

 7. ik heb ook een brief gekregen. Nu wist ik wel dat die er aan zat te komen. Heel handig die ‘mijn registratie’. Alleen vervelend dat je alles in 1 keer moet invullen en er niet tussentijds opgeslagen wordt. Dus nu zit ik alles eerst in excel (tip!?) in te vullen want ik was alles kwijt van wat ik het eerst jaar had ingevuld. Vooral zoals bij mij wanneer je CV een gatenkaas is, is het niet evident om alles in 1 keer van 5 jaar in te vullen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.