Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gezocht: verpleegkundigen betrokken bij calamiteiten

Johan de Kruijf, auteur van het boek 'Artsen zijn ook maar mensen', zoekt voor een nieuw boek verpleegkundigen die, desgewenst anoniem, willen vertellen over een incident dat ze meemaakten.

Het gaat om vragen als: Wat heeft dit incident met je gedaan? Wat zijn de gevolgen voor jou als mens? Welke lessen kunnen we trekken uit wat er is gebeurd en hoe kunnen we in de toekomst een soortgelijk incident voorkomen?

´Het boek is bestemd voor de opleiding Verpleegkunde. Opzet is dat verpleegkundigen echt vanuit hún ervaring vertellen over de impact en gevolgen van een incident. Kennis en ervaring delen vormt de basis van een betere zorg´, aldus Johan de Kruijf over dit nieuwe boek.

 

De Kruijf´s boek ‘Artsen zijn ook maar mensen’ verscheen vorig jaar september. Het gaat over de gevolgen van een medische misser als gevolg waarvan zijn pasgeboren dochter gehandicapt raakte. Een slepend juridisch proces volgde dat eindigde in een schikking. Met dit boek geeft De Kruijf inzicht in de ontstaanswijze van een incident en de gecompliceerde nasleep ervan. Verder laat hij zien wat de gevolgen zijn voor alle betrokkenen.

 

Wil je je verhaal vertellen en zo meewerken aan het tweede boek van Johan de Kruijf, laat dat dan voor 30 april 2013 weten via info@johandekruijf.eu

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.