Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gezocht voor boek: verpleegkundigen betrokken bij calamiteiten (anonimiteit mogelijk)

Vorig jaar september verscheen mijn boek Artsen zijn ook maar mensen. Het geeft inzicht in de ontstaanswijze van een incident en de gecompliceerde nasleep ervan. Verder laat het zien wat de gevolgen zijn voor alle betrokkenen.
Gezocht voor boek: verpleegkundigen betrokken bij calamiteiten (anonimiteit mogelijk)

Momenteel werk ik aan een nieuw boek, met als onderwerp: het trauma van de verpleegkundige na een calamiteit. Na een incident is de patiënt vanzelfsprekend het belangrijkste slachtoffer, maar de direct betrokken professionals, zoals verpleegkundigen en artsen, kunnen ook slachtoffer zijn.

Het boek is bestemd voor de opleiding Verpleegkunde. Opzet is dat verpleegkundigen echt vanuit hún ervaring vertellen over de impact en gevolgen van een incident. Kennis en ervaring delen vormt de basis van een betere zorg. 

Voor dit boek ben ik op zoek naar verpleegkundigen die, anoniem of met naam, willen vertellen over een incident dat ze meemaakten. Het gaat om vragen als: Wat heeft dit incident met je gedaan? Wat zijn de gevolgen voor jou als mens? Ook wil ik met je praten over de lessen die we kunnen trekken uit wat er is gebeurd en hoe we in de toekomst een soortgelijk incident voorkomen.

Met jouw ervaringen kunnen niet alleen verpleegkundigen hun voordeel doen, maar ook artsen en uiteindelijk dus de patiënt. 

Wil jij je verhaal vertellen? Laat dat dan voor 30 april 2013 weten via info@johandekruijf.eu.

Wil je eerst een indruk krijgen van mijn eerste boek: www.artsenzijnookmaarmensen.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.