Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Gezondheidszorg presteert middelmatig’

De Nederlandse gezondheidszorg is een middenmoter vergeleken met die van andere rijke landen.
'Gezondheidszorg presteert middelmatig'

Op het gebied van patiëntveiligheid en innovatie doen we het wél goed. Dit blijkt uit het Nederlandse Health System in Transition-rapport, dat vandaag wordt aangeboden aan het ministerie van VWS.

Inhoud van de zorg
De rapporten beschrijven de gezondheidszorgsystemen per land, over onderwerpen als organisatie, financiering en ‘verstrekking’ en de inhoud van gezondheidszorg. Ook worden de uitdagingen van de Nederlandse gezondheidszorg belicht. Vergeleken met andere landen betalen Nederlanders nog relatief weinig aan gezondheidszorg: 8,9% van het bruto nationaal product. Onze buurlanden België en Duitsland geven meer uit aan gezondheidszorg, respectievelijk 10,4% en 10,6% van het bruto nationaal product.
Wat er nog meer in het rapport staat kun je lezen op de website van het NIVEL in het rapport ‘Nederlandse gezondheidszorg in internationaal perspectief.‘ Het rapport is voor de Wereldgezondheidsorganisatie gemaakt door het NIVEL in samenwerking met het RIVM, met subsidie van het Ministerie van VWS. 

NIVEL
Door: redactie Nursing

Abonneren
Wil je meer achtergrondinformatie? Word nu abonnee van Nursing.

1 REACTIE

  1. het werd eens tijd,het milieu is al vervuild genoeg met al die rollators
    de hele gezondheid moet op de schop-ongekende verrijking ,welke partij dan ook is zoals het bij de BANKEN etc aan toegaat niet meer van deze tijd.
    We zullen het net goed onder ogen moeten gaan zien en enige terughoudendheid is geboden
    Schaf ook de zorgmarktwerking af want die past gewoonweg niet!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.