Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Goedgekeurde antivetpil nog niet verkrijgbaar

GOUDA - Het geneesmiddel Acomplia (stofnaam: rimonabant) is goedgekeurd door de Europese registratieautoriteit EMEA.

Dat heeft de producent van het middel, Sanifo-Aventis, woensdag bekendgemaakt. De EMEA heeft Acomplia goedgekeurd als aanvulling op dieet en lichaamsbeweging voor behandeling van patiënten met obesitas (body mass index van 30 en meer) of patiënten met overgewicht (bmi van ten minste 27) die een grote kans hebben op diabetes type 2 of dyslipidemie (verstoorde bloedvetwaarden).

Nieuw geneesmiddel
Acomplia is een nieuw geneesmiddel dat tegelijkertijd meerdere oorzaken van diabetes type 2 en hart- en vaatziekten aanpakt. De fabrikant zal voor het medicijn bij de Nederlandse overheid een aanvraag indienen voor opname in het basispakket.

Niet verkrijgbaar
Gedurende de vergoedingsprocedure is het middel niet verkrijgbaar. Als het nieuwe middel verkrijgbaar zou zijn voordat een besluit over vergoeding is genomen, kan dat volgens de producent maatschappelijke druk op de vergoedingsprocedure leggen. De afgelopen jaren trok rimonabant al veel belangstelling.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.