Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Goos Zwanikkenprijs voor luisterboeken-initiatief

Verpleegkundige Paul Rooijmans van de Reinier van Arkel groep heeft de Goos Zwanikkenprijs gewonnen. Hij won de prijs voor zijn initiatief om speciale apparaten aan te schaffen waarmee cliënten op een toegankelijke manier van luisterboeken gebruik kunnen maken.

‘Luisterboeken kunnen bijdragen aan de kwaliteit van leven. Cliënten die er al kennis mee hebben gemaakt geven aan dat het baat biedt in perioden dat het slechter met hen gaat’, zegt Rooijmans.  Het doel van Paul Rooijmans is om met het geldbedrag gekoppeld aan de prijs zogenaamde Daisy-spelers aan te schaffen en vervolgens uit te lenen aan cliënten van de Reinier van Arkel groep. Er is voor mensen met psychiatrische problemen namelijk geen mogelijkheid om de aanschaf van een dergelijk apparaat vergoed te krijgen via de zorgverzekering.

Goos Zwanikkenprijs
De Goos Zwanikken prijs werd dit jaar voor de derde keer uitgereikt binnen de Reinier van Arkel groep. De prijs, een geldbedrag van 3000 euro, stimuleert initiatieven van eigen medewerkers die betrekking hebben op cliënten die langdurig van zorg afhankelijk zijn.

Bron: Reinier van Arkel groep

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.