Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Grapefruit verhoogt risico borstkanker

Wie elke dag een grapefruit eet, vergroot het risico om borstkanker te krijgen met maar liefst een derde.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Grapefruit verhoogt risico borstkanker

Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek onder 50.000 vrouwen.

Overgang
Opmerkelijkste resultaat van het onderzoek is dat bij de vrouwen die slechts een kwart van een grapefruit per dag aten, het risico op borstkanker al met dertig procent steeg. De vrouwen in de testgroep waren allemaal in de overgang.

Oestrogeen
De onderzoekers van de Universiteit van Californië ontdekten dat het eten van grapefruit zorgt voor een flinke stijging van oestrogeen-levels in het bloed. Het hebben van veel oestrogeen is gelinkt aan een groter risico op borstkanker.

Ook sap
Naar aanleiding van de studie zal nader onderzoek plaatsvinden. Zo is bijvoorbeeld niet getest of de resultaten hetzelfde zijn bij grapefruitsap, in plaats van de vruchten zelf.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.