Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Grappige anekdotes

Er valt gelukkig ook heel wat te lachen in de zorg. Jullie mailden je leukste anekdote naar TvV.

‘Ik werkte op de afd. pg en daar waren we gewend na het eten een stukje uit de bijbel te lezen. Ik vroeg om stilte om te lezen. Een bewoonster zei: “Dat hoeft niet hoor, we zijn het toch weer zo vergeten.”

 

‘Ik was bij een dementerende mevrouw op bezoek die in het verpleeghuis opgenomen moest worden. Mw. praatte mee en vertelde dat ze alles nog zo goed kon. Toen ik aan mw. vroeg hoe het met haar geheugen was veranderde dit. Ze zei: “Ik denk dat ik ineens doof ben geworden, ik versta je niet meer.” Ondertussen druk met haar vingers in haar oren in een poging het geloofwaardig over te laten komen, blijft ze herhalen: “Ik vind het toch zo vervelend voor jou, dat dit net nu moet gebeuren maar ik hoor je echt niet meer…”

Achteraf heb ik hier erg om kunnen lachen en vind ik het een GEWELDIGE manier om je geheugenproblemen te verbloemen!’

 

‘Een dame op leeftijd ( 92 jaar ) vertelde mij ( ik ben werkzaam als vig’er in de thuiszorg ) dat ze moeite heeft haar bed uit te komen, samen kijken we naar een eventuele oplossing en komen we tot de conclusie dat een papegaai boven haar bed haar kan helpen. Er kwam een papegaai en de volgende morgen vertelde ze: “Fijn hoor die nachtegaal.”

 

‘Op een zijafdeling van de afdeling gynaecologie, komt een bezoekster vragen of dit de afdeling is waar ze “cutturages” doen… Probeer dan maar eens niet te lachen… Een andere vraag die ik er hoorde: “Word je hier van binnen schoongemaakt?”‘

 

‘Er was een cliënt die al een tijdje was opgenomen bij ons in het woonzorgcentrum. Er was een overleg met deze vrouw en familie. Toen aan mevr. werd gevraagd hoe ze het hier vond, antwoorden ze het volgende: “Het eten is goed, er werken prima mensen hier,

jullie zijn super lief voor me, mijn kamer is prima. Maar ik hoef niet zo’n lange vakantie, hoor. Ik ga liever een weekje naar Center Parcs.”‘

 

‘Leerling verpleegkundige wil mevrouw die net een teenamputatie heeft ondergaan troosten met de woorden;  “ach mevrouw die groeit wel weer aan”‘

 

‘Er zitten een aantal demente bewoners aan de tafel .Zegt de ene bewoner tegen haar buurvrouw: “Ik heb alzheimer.”Waarop de buurvrouw naar de buurvrouw aan de andere kant van haar zegt: “Hoor je dat, wat erg: ze heeft alzheimer.”

 

‘Een cliënt in de thuiszorg vraagt aan mij;(ikwerk veel ‘savonds) “Is uw man erg vervelend?’ Dit moest zijn: “Vindt u man dit  niet vervelend?” We hebben er samen smakelijk om gelachen.’

 

‘Een verwarde bewoner met parkinson was over de wc pot heen geschoven en stond daar te rommelen bij de stortbak waarvan hij de klep al had af gehaald. Op de vraag wat hij daar nou aan het doen was kreeg ik het antwoord: “Ik wil plassen maar hij is al vol!”

 

‘Een oud baasje is geopereerd aan zijn prostaat. De dag na de operatie wordt hij getemperatuurd en tijdens het temperaturen wordt hem de vraag gesteld of hij al ontlasting gehad heeft. De man denkt heel diep na. Schudt vervolgens zijn hoofd en zegt: “Nee, ik heb hier alleen nog maar pap gehad.”‘

 

‘Zegt een verpleegkundige maag-darm-leverziekten in het multidisciplinair overleg: “Mw heeft een PEG(ch)-catheter gehad.” Waarop de psychiatrisch verpleegkundige die er nog nooit van gehoord had: “Goh dat is ook naar voor mw.  dat die eerste mislukt is.”‘

 

Weet jij een leuke anekdote/uitspraak van de werkvloer? Mail deze dan naar redactie@tvvonline.nl.

 

Kijk hier voor andere grappige anekdotes

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.