Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gratis debat over toekomst ouderenzorg

Op 10 april organiseert Actiz een debat over de toekomst van de ouderenzorg. Dit wordt in de Rode Hoed in Amsterdam gehouden onder de titel: 'Hier is mijn moeder, regelen jullie het verder?'

Onder leiding van Clairy Polak debatteren John Kauffeld (Raad van Bestuur Espria), Joris Slaets (hoogleraar ouderengeneeskunde RUG), Sabine Uitslag (Tweede Kamer CDA) en Herman Vuijsje (socioloog en schrijver) met elkaar. Het debat is het startsein van de campagne ‘Het Nieuwe Ouder Worden’, over het ontstaan van een nieuw soort ouderen en de maatschappelijke gevolgen.

 

2012 

Dit jaar is ook het Europese jaar van Healthy Ageing. In heel Europa is vergrijzing en de toename van de zorgkosten een belangrijk thema. Opvallend: in Nederland stijgen de zorgkosten het snelst, blijkt uit een recent rapport van de Europese Commissie. Volgens de commissie komt dit door de verregaande institutionalisering van onze zorg. Waar in andere landen veel ouderenzorg in handen is van vrienden en familie is in Nederland de neiging groot om het aan betaalde professionals over te laten.

 

Meer info over de campagne is te vinden op www.hetnieuweouderworden.nu

 

Bron: Actiz

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.