Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gratis download: nieuwe modules mondzorg

Voor mbo en hbo-v opleidingen zijn nieuwe modules mondzorg ontwikkeld die online gratis beschikbaar zijn.
001_rb-image-1715199.jpeg
Foto: ANP (Jeroen Jumelet)

De modules zijn te vinden op de website van Zorg voor Beter en ontwikkeld door Hogeschool Utrecht (HU) en het ROC Midden Nederland (ROC MN). De modules starten met de leerdoelen die aansluiten aan de Canmeds en het mbo-kwalificatiedossier. Er zijn in totaal zes lessen over verschillende onderwerpen, met opdrachten, literatuur, ondersteunende presentatie en/of videomateriaal. Bij de modules is een docentenhandleiding en PowerPoint presentaties te downloaden. Docenten van het mbo en hbo worden bijgeschoold in het verzorgen en het implementeren van de module. 

Onder verzorgenden en verpleegkundigen doen nog veel fabels de ronde over het geven van mondzorg bij ouderen. We zetten de belangrijkste voor je op een rij.

Mondzorg bij ouderen verdient meer aandacht, aldus Zorg voor Beter. Eén van de oplossingen voor verbetering van mondzorg aan ouderen is bewustwording van verzorgenden en verpleegkundigen over het belang van goede mondgezondheid. Daarom zijn HU en ROC MN, met ondersteuning van ZonMw, bezig met het project: ‘Mondzorg bij ouderen; bewustwording onder zorgprofessionals’. Het doel van dit project is om de kennis en het bewustzijn van de verzorgenden en verpleegkundigen te vergroten over dagelijkse mondverzorging, het belang van goede mondgezondheid en vooral de consequenties van de slechte mondgezondheid en relatie met algemene gezondheid. 

Zet een kunstgebit droog weg en bedenk trucs voor cliënten die hun mond niet open willen doen. Klik hier meer tips om goede mondzorg te geven

Daarnaast is bijscholing van de huidige zorgprofessional ook belangrijk. Er moet worden voorkomen dat de kennis en de bewustwording van de aankomende professionals geen aansluiting vinden in het werkveld, aldus Zorg voor Beter. De projectgroep staat daarom ter beschikking voor bijscholingen, workshops en lezingen over het belang van mondgezondheid bij ouderen. 

Neem voor meer info contact op met projectleider Katarina Jerkovic-Cosic

Klik hier om alle modules en powerpoints te bekijken

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.