Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gratis downloaden: nieuwe toolkit familieparticipatie

Vilans heeft een nieuwe gratis toolkit samengesteld die familieparticipatie in zorginstellingen stimuleert.
Gratis downloaden: nieuwe toolkit familieparticipatie
Foto: ANP

Betrokkenheid van familie is belangrijk in de langdurende zorg. Ook na de verhuizing naar een zorgcentrum blijven familie en bekenden een grote rol spelen in het leven van cliënten en zijn ze waardevol voor hun welzijn en welbevinden. Zorgorganisaties kunnen deze betrokkenheid en zelfs de actieve deelname van familie faciliteren en stimuleren. Vilans en In voor zorg! hebben een toolkit samengesteld die hierbij helpt. De toolkit is gratis te downloaden.

Tips

Succesvol investeren in familieparticipatie gaat verder dan alleen de werkvloer. Het vraagt een passende houding en werkwijze op alle niveau’s van de organisatie. De toolkit voorziet in die behoefte met informatie en tips voor het totale proces, logisch ingedeeld naar thema’s van visievorming tot uitvoering.

Aanpak

Zorgorganisaties kiezen hun eigen aanpak: ze voeren familieparticipatie zelf in met behulp van de toolkit of met ondersteuning van Vilans. Kiezen ze ervoor familieparticipatie zelfstandig in te voeren, dan biedt de toolkit instrumenten en tips voor alle lagen van de organisatie: van bestuur en management tot medewerkers en vrijwilligers in de ouderen- en gehandicaptenzorg.

Voorbeelden uit praktijk

Elk thema bevat actuele kennis en praktische instrumenten, gecombineerd met voorbeelden uit de praktijk. De onderdelen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden in een duurzame versterking van familieparticipatie.

Download hier de gratis toolkit familieparticipatie

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.