Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gratis downloaden: toolkit stagiaires in zorg

Zorgorganisatie Florence heeft de toolkit voor Maatschappelijkse stages ontwikkeld. Hiermee leren leerlingen hoe ze het beste bewonerswensen kunnen vervullen.
Gratis downloaden: toolkit stagiaires in zorg

Leerlingen bezoeken verzorgingshuis Wenckebach of Vredenburch om met de ouderen kennis te maken. Tijdens een gezellige middag met thee en wat lekkers spreken de leerlingen met de ouderen over hun individuele of collectieve wensen.

 

Sponsors zoeken

Sommige wensen zijn zonder kosten door leerlingen te realiseren, zoals een buitenritje met een bewoner op de speciale duofiets. Andere wensen vragen om een financiële bijdrage. Dit geld kunnen leerlingen inzamelen door het organiseren van sponsoracties. De leerlingen leren aan de hand van de toolkit zelf een sponsoractie te bedenken. ‘Jij als leerling kan via de Maatschappelijke stage een bewonerswens vervullen en de bewoner hierdoor extra aandacht en plezier geven’, aldus de toolkit.

 

Klik hier om de toolkit gratis te downloaden

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.