Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gratis e-learning Steunkousen vernieuwd

In deze vernieuwde e-learning leer je de basisprincipes van het ergonomisch aan- en uittrekken van steunkousen
Met de e-learning leer je op een ergonomische manier steunkousen aan te trekken. Foto: ANP

Hoe trek je steunkousen van een cliënt goed aan en uit? En wat zijn de aandachtspunten? In de vernieuwde e-learning van Buurtzorg en Gezond&Zeker leer je de basisprincipes van het ergonomisch aan- en uittrekken van steunkousen. De module staat vol met praktische tips, plaatjes en video’s. Veel verpleegkundigen en verzorgenden hebben fysieke klachten en overbelasting. Het aan- en uittrekken van steunkousen is een belangrijke bron van deze overbelasting. De Praktijkrichtlijn Fysieke Belasting kan hierin ondersteunen, en er zijn steeds meer handige hulpmiddelen. Om die goed te gebruiken, is de vernieuwde e-learning in het leven geroepen. De e-learning bestaat uit twintig vragen en duurt ongeveer een half uur.

Klik hier om de gratis e-learning te doen >>

Hoe werk je hygiënisch met rubberen handschoenen om steunkousen aan te trekken? Lees het in het premium artikel met 8 vragen over infectiepreventie in de wijk >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.