Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gratis online trainingsprogramma COPD voor verpleegkundigen

Education for Health heeft een gratis online trainingsprogramma over COPD voor verpleegkundigen in heel Europa gelanceerd.
Gratis online trainingsprogramma COPD voor verpleegkundigen
Foto: stockxchng

Het programma wordt verpleegkundigen aangeboden ter gelegenheid van de Wereld COPD Dag 2013 die vorige maand werd gehouden. Het doel van het programma is de diagnostiek en behandeling van COPD te verbeteren.

Kennis vergroten

Het nieuwe trainingsprogramma biedt verpleegkundigen door heel Europa kennis om patiënten met COPD te ondersteunen, vergroot de zelfverzekerdheid en competentie van verpleegkundigen, en biedt handvatten om deze complexe aandoening te begrijpen. Woordvoerder Birthe Hellqvist: ‘Ik ben heel blij met dit innovatieve e-learningprogramma, waarin alle belangrijkste aspecten van COPD voorkomen. Veel te veel verpleegkundigen die zorg dragen voor COPD patiënten hebben geen toegang tot een kwalitatief hoogwaardig trainingsprogramma waarmee ze de zorg voor COPD-patiënten kunnen verbeteren.’

Gratis

Het trainingsprogramma geeft informatie over COPD in hanteerbare delen. Er zijn geen kosten aan deelname of aanmelding verbonden. Als verpleegkundige kun je elk moment verder gaan met het programma, en studeren in eigen tempo. Omdat het voor alle verpleegkundigen in Europa bedoeld is, wordt het programma in het Engels aangeboden.

COPD

COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease)  is een groot probleem voor de volksgezondheid . Uit onderzoek blijkt dat COPD in Nederland in 2020 zelfs op de derde plaats in de ranglijst van doodsoorzaken staat.

 

Klik hier om aan het trainingsprogramma deel te nemen

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.