Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Griep maakt zes nieuwe slachtoffers

Afgelopen week zijn zes Nederlanders overleden aan de Mexicaanse griep. Dat maakt het RIVM vandaag bekend. Het dodental door de Mexicaanse griep komt hiermee op 28.
Griep maakt zes nieuwe slachtoffers

Onder de slachtoffers zijn een baby, een 7-jarig jongetje, een 9-jarig meisje en een meisje van 14. Ook een 60-jarige vrouw en een 72-jarige man stierven aan Nieuwe Influenza A (H1N1) oftewel de Mexicaanse griep. Allemaal hadden ze al een andere ziekte.

IC opnamen
Het aantal patiënten met griepachtige klachten dat zich bij de huisarts meldt, is de afgelopen week toegenomen. Het aantal ziekenhuisopnamen steeg naar 359 patiënten, tegenover 291 vorige week. En er zijn afgelopen week 38 ic-opnamen gemeld, wat een verdubbeling is vergeleken met een week eerder. In totaal zijn tot en met 18 november 1270 patiënten opgenomen in het ziekenhuis. Bij 60 procent van de opgenomen patiënten en bij 89 procent van de overleden patiënten was sprake van onderliggende medische problematiek.

Kinderen
Uit de leeftijdsverdeling van patiënten die opgenomen zijn met Nieuwe Influenza A, blijkt dat 93 procent jonger is dan 65 jaar. De meeste opnames betreffen kinderen van 0 tot 4 jaar (24 procent).

Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.