Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Grootse staking Franse verpleegkundigen

Vijftig procent van het verpleegkundig en medisch personeel in Parijs is in staking. Ook in de rest van Frankrijk wordt her en der het werk neergelegd.
Grootse staking Franse verpleegkundigen

De ziekenhuismedewerkers gingen de straat op uit protest tegen een nieuw wetsvoorstel. Ziekenhuisdirecties zouden op grond van de wet de bevoegdheid krijgen verliesgevende dienstverlening te stoppen. Personeel vreest dat managers met het nieuwe wetsvoorstel teveel macht krijgen. Ze denken dat het leidt tot meer ontslagen en het verdwijnen van cruciale dienstverlening. Ook zou een ongewenste differentiatie in de medische zorg worden bevorderd.

Winstprincipes
‘Een ziekenhuis kan niet als een onderneming worden geleid’, aldus een Parijse arts over de demonstratie. ‘Gezondheidszorg kan niet worden beoordeeld volgens winstprincipes’.

Achttienduizend
Ook in andere Franse steden werd tegen de hervormingsplannen betoogd. Volgens schattingen van de politie trok een betoging in Parijs achtduizend deelnemers. De vakbond CGT, een van de organisatoren, sprak van achttienduizend demonstranten door heel Frankrijk.

Het voorstel komt op 11 mei in de Senaat.

Trouw
Door: redactie Nursing

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.