Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Handen drogen met hete lucht ongezond

Je handen drogen onder een elektrische handdroger blijkt helemaal niet zo hygiënisch als altijd beweerd wordt. Sterker nog, het kan zelfs een gevaar vormen voor de gezondheid.
Handen drogen met hete lucht ongezond

De heteluchtdrogers kunnen zorgen voor een sterke toename van het aantal bacteriën op de handen. Ook besmetten ze de ruimtes waarin ze zijn geïnstalleerd. Hierdoor lopen gebruikers een verhoogd risico op ziekten. Wetenschappers van de University of Westminster maakten deze resultaten online bekend.

Wegwerp
Na het wassen en drogen met een heteluchtdroger is het aantal bacteriën op de handpalmen met 230 procent toegenomen. Een papieren wegwerphanddoek blijkt veel hygiënischer. Na het wassen en drogen hiermee is het aantal bacteriën op de handpalmen verminderd met 78 procent.

Medegebruikers
Ook andere personen in de ruimte kunnen besmet worden met bacteriën door de blazers. De extra sterke hogesnelheidsdroger kan andere gebruikers op een afstand van 2 meter besmetten met micro-organismen. Papieren doekjes besmetten anderen niet.

Papier
De onderzoekers suggereren dan ook dat het verstandiger is om papieren handdoeken te gebruiken in ruimtes waar hygiëne erg belangrijk is. Zoals in het ziekenhuis, verzorgingshuis, kinderdagverblijven en ruimtes waarin voedsel wordt bereid.

gezondheidsnet
Door: redactie Nursing

1 REACTIE

  1. bij mij op het werk wordt bijna geen handengewassen.
    als het gebeurd doen ze het ontzettend snel.
    even afspoelen en klaar! te vies voor woorden.
    maar met hun mond zijn ze de beste verzorgende.
    bah, echte viespeuken.zelfs na toilet gebruik vertikken ze het.en dat verzorgd andere mensen.bah bah

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.