Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Handreiking social media voor verpleegkundigen

Speciaal voor verpleegkundigen en verzorgenden is er nu een handreiking social media. De handreiking helpt bij het verantwoord gebruiken van sociale media als Twitter, Facebook en LinkedIn.
Handreiking social media voor verpleegkundigen

 

Verpleegkundigen & verzorgenden Nederland (V&VN) hebben de handreiking op verzoek van zorgverleners ontwikkeld. Steeds meer verpleegkundigen en verzorgenden zijn al online, maar gaven bij V&VN aan behoefte te hebben aan meer duidelijkheid. Uitgangspunt voor de handreiking is de Nationale Beroepscode van Verpleegkundigen en Verzorgenden.

Privacy
Standpunten in de handreiking zijn bijvoorbeeld: ‘Binnen de zorgrelatie is er geen plaats voor het gebruik van sociale media, daarvoor is die relatie te kwetsbaar’ en ‘Ga zorgvuldig om met de privacy van de zorgverlener’. Praktijkvoorbeelden maken duidelijk dat het soms lastig is om als zorgverlener professioneel bezig te zijn op sociale media. Ook de voordelen van het gebruik van social media komen aan bod.

Breder toepasbaar
De handreiking is voor alle vormen van internetgebruik, waarbij verpleegkundigen en verzorgenden zelf informatie online delen of reageren op informatie online. Die informatie kan tekst zijn, maar ook foto’s, video’s, geluid of plaatjes. De artikelen uit de handreiking zijn breder toepasbaar, bijvoorbeeld als (extra) handvat om na te denken over telefonische bereikbaarheid tijdens het werk. V&VN vraagt verpleegkundigen om via een enquete te laten weten hoe zij de handreiking waarderen.

Meer Nursing


NursingBanen

Op zoek naar een nieuwe baan? Op NursingBanen vind je de leukste vacatures.
Neem een kijkje op NursingBanen.nl

Quinten Manuel, blogger
Quinten (18) is derdejaars mbo-verpleegkunde (bol) in Groningen. Hij blogt over zijn leven als verpleegkundige in opleiding en alles wat hij tegenkomt.
Ga naar de weblog van Quinten.

NursingExperts
Collega’s die weten waar ze het over hebben, die de diepte ingaan.
Volg de Nursing Experts.

 

4 REACTIES

  1. V&VN komt bewust met een eerste versie van de handreiking ‘Hoe gebruik je sociale media op een verantwoorde manier’ en roept verpleegkundigen en verzorgenden, maar ook anderen op om te reageren op de handreiking. In juni volgt dan een nieuwe versie.
    Meedenken? Maak dan de enquete op venvn.nl

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.