Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Handreiking social media voor verzorgenden

Speciaal voor verzorgenden en verpleegkundigen is er nu een handreiking social media. Deze helpt bij het verantwoord gebruiken van sociale media als Twitter, Facebook en LinkedIn.

Verpleegkundigen & verzorgenden Nederland (V&VN) heeft de handreiking op verzoek van zorgverleners ontwikkeld. Steeds meer verzorgenden en verpleegkundigen zijn al online, maar gaven bij V&VN aan behoefte te hebben aan meer duidelijkheid. Uitgangspunt voor de handreiking is de Nationale Beroepscode van Verpleegkundigen en Verzorgenden.

Privacy
Standpunten in de handreiking zijn bijvoorbeeld: ‘Binnen de zorgrelatie is er geen plaats voor het gebruik van social media, daarvoor is die relatie te kwetsbaar’ en ‘Ga zorgvuldig om met de privacy van de zorgverlener’. Praktijkvoorbeelden maken duidelijk dat het soms lastig is om als zorgverlener professioneel bezig te zijn op sociale media. Ook de voordelen van het gebruik van social media komen aan bod.

Breder toepasbaar
De handreiking is voor alle vormen van internetgebruik, waarbij verzorgenden en verpleegkundigen zelf informatie online delen of reageren op informatie online. Die informatie kan tekst zijn, maar ook foto’s, video’s, geluid of plaatjes. De artikelen uit de handreiking zijn breder toepasbaar, bijvoorbeeld als (extra) handvat om na te denken over telefonische bereikbaarheid tijdens het werk. V&VN vraagt verzorgenden en verpleegkundigen om via een enquete te laten weten hoe zij de handreiking waarderen.

Bron: V&VN

 

Klik hier voor de handreiking social media

 

Tijdschrift voor Verzorgenden is ook actief op Twitter: @verzorgendentvv . Volg ons en maak kans op het kookboek ‘Sauzen’.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.