Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Hbo-v Rotterdam op koers met verbeterplan

De hbo-v in Rotterdam is goed op weg om de opleiding verpleegkunde beter te organiseren en inhoudelijk naar een hoger niveau te krijgen.

De opleiding kwam vorig jaar in opspraak doordat studenten hbo-v de alarmklok luidden over onder meer de slechte organisatie, communicatie en lesinhoud op de Hogeschool Rotterdam. Het College van Bestuur erkende de problemen en begon direct met de ontwikkeling van een verbeterplan om de chaos zo snel mogelijk aan te pakken. 

Positieve verhalen van studenten
‘Inhoudelijk ligt er nu een mooi plan en ik hoor om mij heen ook alleen maar positieve verhalen’, zegt Monique van den Berg, nu drie jaar werkzaam als docente verpleegkunde op de Hogeschool Rotterdam. Samen met collega’s én studenten houdt zij zich onder meer bezig met de ontwikkeling en invoering van het nieuwe curriculum. Ook de studenten zijn enthousiast. Al zijn er nog altijd zaken voor verbetering vatbaar zoals de verwerking van de cijfers. ‘Op dit moment ligt de focus op het correct en goed uitvoeren van het nieuwe curriculum’, vertelt de nieuw aangestelde onderwijsmanager Jan van Veen. ‘In de toekomst zullen we goed kijken naar de inhoud van de lessen en de aansluiting met de praktijk, de verbetering van het cijfersysteem, intensievere studieloopbaancoaching en ik wil op termijn gaan werken met een vaststaand jaarrooster.’ 

Verwachtingen waarmaken
Op de achtergrond houdt de NVAO (Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie) de veranderingen op de hogeschool nauwlettend in de gaten. Later dit jaar zal deze organisatie de opleiding bezoeken om te bekijken of de vorderingen in lijn liggen met de verwachtingen.

Door: redactie Nursing – Alexia Hageman

Lees het volledige artikel in juli-aug nummer van Nursing dat op 18 juli verschijnt.

5 REACTIES

  1. Verbeterpunten. Ja, ik merk dat de HRO haar best doet, maar ik merk ook dat de inhoudt van de toetsen vaak nog niet juist is, de cijfers nog steeds te laat op osiris staan, of niet komen te staan, en dat als er een individueel leerplan wordt belooft, je gewoon met de rest mee gaat. Maar langzaam aan zal er echt wel wat verbeterd worden.. Waarschijnlijk als ik klaar ben, zal ik het wel merken.

  2. Lees alle reacties
  3. Toen ik daar op school zat rond 2003, werd er ook beterschap beloofd……. Nu begeleid ik leerlingen van de HBO-V rotterdam en het is duidelijk merkbaar dat er in deze 7 jaar niets veranderd is ! Mooie belofte’s, maar als (oud)leerling heb je daar helemaal niets aan !

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.