Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hbo-v-student heeft grote kans op baan

DEN HAAG - Het perspectief van nieuwe hbo-studenten die een opleiding volgen gericht op gezondheidszorg ontwikkelt zich gunstig. Dat blijkt uit het onderzoeksrapport HBO Monitor 2005 dat gisteren verschenen is.
Hbo-v-student heeft grote kans op baan

 

Van alle hbo-studenten die in de zomer van 2004 afstudeerden, had 95,4% eind 2005 een passende functie gevonden. Een jaar daarvoor bedroeg dat percentage 94,6%. Van alle hbo-starters op de arbeidsmarkt uit de lichting ’03- ’04 hoefde 90% niet langer dan drie maanden te zoeken naar een baan. Naar verwachting leidt de economische groei in 2006 tot verdere toename van de werkgelegenheid.

Gezondheidszorg
In opdracht van de hogescholen voert het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) jaarlijks een onderzoek uit naar de positie van pas afgestudeerde hogeschoolstudenten op de arbeidsmarkt. Eind 2005 hield het ROA een enquête onder 19.000 hbo’ers die in het studiejaar 2003-2004 afstudeerden. Ten opzichte van een jaar eerder blijkt dat de werkgelegenheid te zijn toegenomen met gemiddeld 0,8%. De sterkste groei van werkgelegenheid vond plaats in de sectoren economie, gezondheidszorg en techniek.

Arbeidsmarkt
In de enqûete die het ROA in opdracht van hogescholen uitvoerde komt ook de vraag aan de orde of studenten op de hogeschool goed genoeg zijn voorbereid voor de arbeidsmarkt. Verreweg de meeste respondenten (84%) vinden dat de opleiding voldoende basis biedt om te starten op de arbeidsmarkt en zich beroepsmatig verder te ontwikkelen (93%). Over de breedte van de opleiding zijn de meeste (83%) ex-studenten tevreden.

Zie ook de sollicitatietips op nursing.nl.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.