Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Herregistratie BIG: bijna 30.000 aanvragen verpleegkundigen

Tot nu toe hebben 28794 verpleegkundigen een aanvraag ingediend voor de herregistratie in het BIG-register. De laatste brieven met een oproep voor de herregistratie zijn vorige week verstuurd.

Dat meldt het BIG-register op verzoek van Nursing.nl. In totaal hebben 39509 professionals in de zorg een aanvraag voor herregistratie ingediend. Van de 28794 verpleegkundigen hebben 3604 aangegeven dat zij zich niet willen herregistreren.

Brief herregistratie

Alle verpleegkundigen met een diploma van voor 1 januari 2009, hebben inmiddels een brief ontvangen waarin zij worden opgeroepen voor de herregistratie. Heb je geen brief ontvangen, dan kun je zelf controleren welke datum voor jouw is geregistreerd als uiterste herregistratiedatum. Dat doe je door in te loggen met DigiD en klik op ‘Aanvraag herregistratie’. Vervolgens zie je jouw beroep en de vastgestelde datum voor de herregistratie. Uiterlijk 6 maanden voor deze datum ontvang je een brief. Heb je geen brief ontvangen, terwijl dit wel zou moeten? Neem dan contact op met de helpdesk via info@bigregister.nl of 0900-89 98 225. Ook via Twitter @Bigregister beantwoordt de helpdesk vragen van verpleegkundigen.

Steekproef met bewijsstukken

Het BIG-register controleert de aanvragen voor herregistratie steekproefsgewijs. Word jij eruit gepikt, dan moet je zogenaamde bewijsstukken opsturen. ‘De meeste verpleegkundigen werken in loondienst. Zij kunnen dan het beste een originele werkgeversverklaring als bewijsstuk indienen niet ouder dan drie maanden’, zegt Chantal Dijkstra, persvoorlichter bij het BIG-register. Werk je niet in loondienst? Kijk dan hier welke bewijsstukken je moet aanleveren.

Nu al herregistreren

‘Verpleegkundigen die zich uiterlijk 31 december 2013 moeten herregistreren maar nu al beschikken over voldoende werkervaring, kunnen het beste zo snel mogelijk herregistratie aanvragen’, zegt Dijkstra. ‘Ook als zij nu al een aanvraag doen, wordt de nieuwe herregistratiedatum 31 december 2018. Op deze manier kunnen wij de binnenkomst van de aanvragen spreiden om te voorkomen dat er aan het eind van het jaar een piek ontstaat.’

Meer tips voor herregistratie

– Heb jij een vraag aan de helpdesk van het BIG-register? Gebruik dan je BIG-nummer in alle communicatie-uitdingen.
– Betaling via iDEAL zorgt voor een snelle afhandeling van de aanvraag.
– Voor de herregistratie is een actueel emailadres noodzakelijk. Je kunt je contactgegevens actualiseren via ‘Mijn registratie’.

Stel jouw vragen over de herregistratie BIG

De herregistratie voor verpleegkundigen is in volle gang. Waar loop of liep jij tegenaan?

1 REACTIE

  1. In mei al een oproep gekregen en 2 dagen later deze ingevuld en betaald. Per kerende post geregistreerd. Makkelijk en snel geregeld.
    De kosten moet ik zelf betalen, de werkgever (ik heb er zelfs 2) vergoedt helemaal niets. Maar goed, voor 5 jaar is het klaar.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.