Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Herregistratie Wet BIG start op 1 januari 2009

Op 1 januari 2009 wordt herregistratie ingevoerd voor verpleegkundigen, verloskundigen en fysiotherapeuten. Dan is de inschrijving in het BIG-register steeds voor een periode van vijf jaar.
Herregistratie Wet BIG start op 1 januari 2009

Na 1 januari moeten zorgverleners eens in de vijf jaar aantonen dat hun kennis en vaardigheden zich nog op het minimaal vereiste niveau bevinden. Er zijn twee afzonderlijke criteria voor herregistratie: werkervaring óf scholing.

Werkervaring in de zorg
De zorgverlener moet in de periode van vijf jaar tenminste 2080 uren hebben gewerkt binnen de individuele gezondheidszorg in het beroepsgebied waarvoor de verlenging van de registratie in het BIG-register wordt verzocht. Dit komt neer op één dag per week werken binnen het deskundigheidsgebied, zoals omschreven in de Wet BIG.
De werkzaamheden kunnen in die vijf jaar maximaal voor een periode van twee aaneengesloten jaren worden onderbroken. Duurt de werkonderbreking langer dan twee jaar, dan telt de werkervaring die iemand heeft opgedaan vóór die werkonderbreking niet meer mee.

(Bij)scholing 
Zorgverleners die de norm van 2080 uur werken in 5 jaar niet hebben gehaald, kunnen hun registratie verlengen door zich te scholen op de noodzakelijke kerncompetenties en -vaardigheden in het beroep waarvoor zij hergeregistreerd willen worden. Er zal tijdig een scholingsprogramma gereed zijn waarmee zij een ‘periodiek registratiecertificaat’ kunnen behalen. Hiermee kan je om verlenging vragen van de inschrijving in het BIG-register.

Ribiz
Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.