Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Herregistreren ook voor docenten verpleegkundige vervolgopleiding

(Praktijk)docenten van verpleegkundige vervolgopleiding mogen, net als hbo-v docenten, hun werkzaamheden opvoeren als uren die meetellen voor hun herregistratie in het BIG-register. De vervolgopleiding moet dan wel erkend zijn door het College Zorg Opleidingen (CZO).
Herregistreren ook voor docenten verpleegkundige vervolgopleiding

Minister Schippers heeft recent haar handtekening gezet onder deze uitbreiding van de ‘gelijkstellingsbepaling voor herregistratie Wet BIG’. Deze bepaling stelt dat docenten die lesgeven in de kernvakken van de verpleegkunde, hun lesuren mee kunnen laten tellen voor de ‘werkervaringseis’: de eis dat de herregistratie-kandidaat over een periode van 5 jaar minimaal 2080 uur heeft gewerkt als verpleegkundige. De kernvakken worden omschreven in het Besluit opleidingseisen verpleegkundige.

Wie komen in aanmerking?

De Gelijkstellingsbepaling Herregistratie was al van toepassing op (praktijk)docenten van een onderwijsinstelling of hieraan verbonden zorginstelling die opleidt tot verpleegkundige, of een ander BIG-registerberoep. De werkzaamheden van praktijkdocenten zijn gelijkgesteld omdat men ervan uitgaat dat een (praktijk)docent op de hoogte moeten blijven van recente ontwikkelingen en dat hij of zij de daarbij behorende praktische vaardigheden moet kunnen uitvoeren. De vervolgopleidingen die erkend zijn door het CZO en waar docenten dus in aanmerking komen voor gelijkstelling zijn:

ambulance verpleegkundige;
Cardiac Care verpleegkundige;
Dialyseverpleegkundige;
Geriatrieverpleegkundige;
Intensive Care verpleegkundige;
Intensive Care Kinderverpleegkundige;
Intensive Care Neonatologie verpleegkundige;
Kinderverpleegkundige;
Obstetrie verpleegkundige;
Oncologieverpleegkundige;
Recoveryverpleegkundige;
Spoedeisendehulpverpleegkundige.

 

Zie ook:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.