Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hester Vermeulen nieuwe hoogleraar Verplegingswetenschap

Dr. Hester Vermeulen is benoemd tot hoogleraar Verplegingswetenschap aan de Faculteit der Medische Wetenschappen van het Radboudumc.
000HV head 2.jpg

Vermeulens onderzoek richt zich op het onderbouwen van dagelijkse verpleegkundige handelingen, met als doel de kwaliteit en veiligheid van zorg alsook de professionaliteit van verpleegkundigen te verhogen. Hierbij kijkt ze naar de gevolgen voor de individuele patiënt (infecties, zelfredzaamheid, medicatiefouten), ervaringen binnen het team (werktevredenheid, professionaliteit) en naar de consequenties voor de organisatie (kosten en kwaliteit). Vermeulen vindt dat verpleegkundigen een cruciale rol spelen in het leveren van kwalitatief goede, veilige, doelmatige en patiëntgerichte zorg. Om verpleegkundigen goed voor deze taken toe te rusten, initieert zij praktijkrelevant onderzoek en past zij vernieuwende onderzoeksmethodologie toe.

Vorig jaar werd Vermeulen benoemd tot lector Evidence-based peri-operatieve zorg aan de Universiteit van Amsterdam. ‘Er zijn inmiddels heel wat zinloze rituelen getackeld.’ Lees interview

Hester Vermeulen is verpleegkundige en klinisch epidemioloog. In 2006 promoveerde ze aan de Universiteit van Amsterdam. Ze deed hiervoor onderzoek naar  Evidence-based verbeteringen in de postoperatieve zorg: op het snijvlak tussen verpleging en geneeskunde. Tot haar benoeming werkte ze als senior onderzoeker bij het Academisch Medisch Centrum van de Universiteit van Amsterdam en als lector Evidence Based Perioperatieve zorg aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast haar werk als onderzoeker heeft Vermeulen nationale bekendheid gekregen door de rituelen in de zorg aan de orde te stellen. Ook is zij pleitbezorger voor het invoeren van Evidence Based Practice voor verpleegkundigen. Hierbij gaat het erom dat je naast je eigen ervaring en de voorkeuren van de patiënt ook resultaten uit onderzoek gebruikt in de dagelijkse praktijk.

Deze drie veel voorkomende handelingen hebben op basis van Evidence Based Practice geen meerwaarde voor de patiënt. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.