Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Het antisleurboek

Chronisch overbelast of juist vastgeroest? Redding is nabij… Antiklaagcoach Bart Flos biedt met zijn antisleurboek hulp bij baanbalen en ander werkbederf.
Het antisleurboek

Wie denkt dat sleur alleen maar met onderbelasting te maken heeft, zit er volgens Flos flink naast. Een voortdurende overbelasting – geen onbekend fenomeen in de zorgsector – kan óók een giantische sleur brengen die op de lange termijn toenemende stress veroorzaakt. De gevolgen daarvan kunnen ernstig zijn.

Ellendewentelen
Flos is antiklaagcoach, veranderingsspecialist en schreef eerder al het veelverkochte en geprezen Antiklaagboek. Sindskort is zijn nieuwe antisleurboek uit dat zich richt op mensen die ‘jobtobben’ en ‘baanbalen’.

Flos: ‘Als ons werk een sleur wordt, gaan we balen. Dat leidt weer tot jobtobben: we beginnen erover te piekeren en te malen, we liggen ervan wakker. Als dat lang genoeg duurt, gaan we ellendewentelen: we lijden en klagen zonder er werkelijk wat aan te doen. En hoe langer we in onze ellende ronddraaien, hoe groter de kans op een bore-out of een burnout. Beide gaan gepaard met vergelijkbare vormen van stress; het zijn verschillende zijden van één sleurmedaille. Ik noem dat sleurstress.’

Carrièrefitness
Het antisleurboek legt uit hoe je het zo ver hebt kunnen laten komen en wat je eraan kunt doen. Bijvoorbeeld carrièrefitness: afvallen (opruimen), krachttraining (zware klussen aanpakken) en uithoudingsvermogen (omgaan met teleurstellingen). En het onvermijdelijke ‘meer in het nu leven’.
Tips variëren van een wandeling in de regen maken tot het aanspreken van een vreemde. Op de bij het boek behorende website kun je testen hoe gestrest en vastgeroest je zelf bent.

Ervaringsdeskundige
Flos zelf is niet onbekend met het fenomeen sleurstress: in het verleden produceerde hij een middernachtelijk rapport vol onzin en viel achter het stuur in slaap. Een collega ook – met zijn kinderen op de achterbank. Een andere collega drukte in toenemende frustratie met zijn vinger op ‘print’ om na tien minuten pas te bedenken dat de pc geen touchscreen heeft. Laat het niet zover komen, zegt Flos. Ga naar huis. Nu.

Geïnteresseerd in het boek? Op Flos’ zijn website kun je een preview krijgen.

Door: redactie Nursing, Rachel van de Pol
Bartflosveranderadvies.nl, Intermediair

Meer Nursing

Vacatures in je mailbox
Ben jij toe aan een nieuwe job of wil jij weten welke vacatures er zijn in jouw vakgebied? Meld je dan aan voor de vacature-nieuwsbrief.

Dossier Carrière
Sollicitatietips op een rij, do’s en don’ts tijdens je functioneringsgesprek en het laatste carrière nieuws vind je in het dossier Carrière…

NursingBanen
Op zoek naar een nieuwe baan? Op NursingBanen vind je de leukste vacatures.
Neem een kijkje op NursingBanen.nl


Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.