Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

#2 Ode aan een verpleegkundige: ‘Het toverwoord is ‘samen’’

In aanloop naar de Dag van de Verpleging plaatsen we vanaf 7 mei elke dag een bijzondere ode aan een verpleegkundige. Vandaag: de ode van Jan van Geffen aan al zijn collega's.
#2 Ode aan een verpleegkundige: ‘Het toverwoord is ‘samen’’

‘Ik wil graag een ode brengen aan al mijn collega’s van Hospice Merefelt te Veldhoven. Ons hospice is tweeënhalf jaar geleden gestart en in die tijd hebben wij al vele gasten in hun laatste levenseinde mogen begeleiden. Ik hoef denk ik niet uit te leggen dat dit in een hospice niet altijd even gemakkelijk is… Wij hebben echter een geweldig team met fantastische collega’s die dag en nacht voor elkaar klaar staan en elkaar steunen door dik en dun. Het toverwoord in ons team is ‘samen’, want samen geven wij de zorg aan onze gasten. Samen delen wij al het lief en leed. Samen laten wij af en toe al die mooie complimenten over ons heen komen en samen trekken wij ook het boetekleed aan als iemand een keer minder tevreden is.
Ik ben ervan overtuigt dat er in de palliatieve zorg heel veel teams zijn te vinden als het onze. Een verpleegkundige kan nog zo goed zijn en nog zo geweldig uitblinken, in een hospice ben je als verpleegkundige helemaal nergens zonder de steun van je collega’s. Daarom geen ode aan één specifieke collega, maar aan het gehele team waarin ik mag werken (met de nadruk op mag!)’
Jan van Geffen, verpleegkundige in het Hospice Merelfelt in Veldhoven

Hier begon het allemaal mee

Weet je nog, de bijzondere ode die longarts Sander de Hosson schreef aan een verpleegkundige? Bijna vijftigduizend mensen lazen hem al. Gemist? Lees het hier.

Ode aan een verpleegkundige: ‘Recht uit het hart’

Lees hier ode #1

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.