Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Hete drank tegen verkoudheid geen fabeltje

Oma's goede raad om een gloeiend heet drankje te drinken helpt écht bij verkoudheid, zo heeft wetenschappelijk onderzoek uitgewezen.
Hete drank tegen verkoudheid geen fabeltje

Onderzoekers van het verkoudheidscentrum van de Cardiff University ontdekten dat een hete vruchtendrank als kwast het hoesten en proesten tijdens een verkoudheid of griep doet verminderen. De studie is gepubliceerd in het laatste nummer van het wetenschappelijke tijdschrift Rhinology.
 
Hoest en zere keel
Het effect van een hete limonadedrankje met appel en zwarte bessen, geserveerd op kamertemperatuur of net van de kook af, werd getest door dertig vrijwilligers tussen de 18 en 36 jaar. Het gloeiend hete drankje had onmiddellijk een gunstig effect op symptomen als hoest, een zere keel, rillerigheid en vermoeidheid. Maar ook het drankje op kamertemperatuur hielp tegen een loopneus, hoest en niezen.
 
Psychologisch effect
De wetenschappers voegden er nog wel aan toe dat de smaak, reuk en temperatuur van het drankje ook een psychologisch effect konden hebben. Het gebruikte drankje in het onderzoek bevatte weinig suiker en calorieën. De onderzoekers stelden dat zoetere, meer traditionele drankjes mogelijk nóg beter werken tegen verkoudheidsklachten.
 
BBC News
Door: redactie Nursing

1 REACTIE

  1. In het verleden nog wel eens een artikel in de krant gelezen. Het ging ook over verkoudheid.
    bij gebruik van medicijnen duurt verkoudheid 14 dagen
    zonder medicatie is verkoudheid met 2 weken genezen.
    Moest er toendertijd goed over nadenken. Nu denk ik verkoudheid heeft tijd nodig. Soms moet je letterlijk en figuurlijk eerst afstandnemen wil je deze dagen goed doorkomen

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.