Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Hilversum krijgt grootste zorghotel van Nederland

Op het terrein van de Tergooiziekenhuizen in Hilversum komt in 2012 het grootste zorghotel van Nederland.
Hilversum krijgt grootste zorghotel van Nederland

Tergooiziekenhuizen en Agis Zorgverzekeringen hebben donderdag een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van een geheel nieuw en innovatief zorghotel dat met 140 kamers het grootste wordt van Nederland.

Verzekeraar vs. ziekenhuis
Niet eerder werkten een verzekeraar en een ziekenhuis gezamenlijk aan een dergelijk initiatief. Het zorghotel komt tegemoet aan de toenemende behoefte om de leemte tussen het ziekenhuis en thuis te vullen. Mensen kunnen in een zorghotel de ziekenhuisomgeving verruilen voor een rustgevende en herstellende omgeving. Daarnaast levert dit ook een kostenbesparing op, omdat het verblijf in een ziekenhuis aanzienlijk meer kost dan dat van een zorghotel. De doelstelling van het zorghotel is zorg te bieden aan iedereen die niet meer in het ziekenhuis hoeft te verblijven voor medisch specialistische zorg, maar wel nog extra zorg nodig heeft voor hij of zij weer naar huis, verpleeg-of verzorgingshuis kan.

Sterker terug naar huis
Verder is iedereen die bij moet komen van een knie-, heup-, of hartoperatie welkom, maar ook mensen met bijvoorbeeld oncologische, gynaecologische of neurologische aandoeningen die baat kunnen hebben bij revalidatie of mensen die verzwakt zijn vanwege een ernstige ingreep of doorgemaakte ziekte. Het ultieme doel is dat de bezoekers sterker en zelfverzekerder de thuissituatie weer aankunnen. Opname in het zorghotel is mogelijk na verwijzing door de huisarts of specialist. Het zorghotel zal naast de voordelen van een bosrijke omgeving onder andere uitgerust worden met een restaurant à la carte, een fitnessruimte en een grand café.

Herstelfunctie en faciliteit
Tergooiziekenhuizen werkt op dit moment haar plannen uit die gebaseerd zijn op de gedachte om zoveel mogelijk zorg zo dicht mogelijk bij huis te houden. Als mensen nog niet direct naar huis kunnen en alleen verpleegkundige hulp nodig hebben, kunnen zij in de toekomst in het nieuwe zorghotel in Hilversum terecht. Hiermee wordt een extra herstelfunctie en faciliteit geboden in Hilversum voor alle inwoners van het Gooi en daarbuiten. Het ziekenhuis in Hilversum zal in de toekomst deel uitmaken van een innovatief zorgpark voor ouderen met een regionale uitstraling en betekenis.

Tergooiziekenhuis
Door: redactie Nursing

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.