Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Historische protestactie van verpleeghuizen’

Verzorgenden van verpleeghuis het Dr. Sarphatihuis in Amsterdam en Pleyade in Arnhem heeft zaterdag twee uur het werk neergelegd. In Den Haag was een protestbijeenkomst.

Volgens vakbond Abvakabo FNV is deze actie ‘historisch’ te noemen. ‘Het is voor het eerst sinds 20 jaar, 5 maanden en 12 dagen dat er op deze schaal werkonderbrekingen zijn in de verpleegzorg’, meldt zij.

 

Hoge werkdruk

De acties richten zich tegen de hoge werkdruk waardoor volgens de vakbond geen goede zorg geleverd kan worden. De acties in Amsterdam, Arnhem en Den Haag zijn het begin van een nieuwe reeks acties. Abvakabo FNV eist dat zorginstellingen afspraken maken over het terugdringen van de werkdruk. Er moeten meer collega’s bij en de onzekere roosters, contracten en diensten in de zorg moeten worden teruggedrongen. Onlangs zijn na vele acties afspraken over deze punten tot stand gekomen bij Osira Amstelring.

 

Bron: Abvakabo FNV / ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.