Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hoe is het nu met… Peter en Cathelijn?

Wie de Verpleegkundige van het Jaar 2010 wordt is nog een groot raadsel, maar Peter Willemse en Cathelijne de Haan waren het de voorgaande jaren. Wat heeft de Titel hen gebracht?

Verpleegkundige van het Jaar 2009
Cathelijn de Haan, verpleegkundige chirurgie

‘De titel Nursing Verpleegkundige van het Jaar heeft mij veel gebracht. Al moet ik wel zeggen dat je de credits natuurlijk vooraf hebt opgebouwd, anders was het nooit zover gekomen! De titel heeft mijn netwerk binnen de verpleegkunde enorm verbreed. Verder is het zo dat ik tot op de dag van vandaag over van alles en nog wat word benaderd. Ik heb pas nog een interview gegeven voor de Veiligheidskrant voor het VMS en voor een bijlage in het Algemeen Dagblad. Het heeft mij vooral gestimuleerd in mijn professioneel zelfvertrouwen en heeft me voller, rijker, dieper en vaster in mijn werk gezet.’

Verpleegkundige van het Jaar 2008
Peter Willemse, kinderverpleegkundige

‘Ik word nog steeds herkend door mensen en aangesproken op het feit dat ik twee jaar geleden Nursing Verpleegkundige van het Jaar was. Bijvoorbeeld door ouders van kinderen die ik verpleegd heb, maar ook door collega’s in het ziekenhuis. Ik heb meegewerkt aan een televisieprogramma op de regionale zender TV Oost en een programma van Teleac. Erg leuk om te doen. Ik vind het erg belangrijk dat je wat meer kan vertellen over je werkzaamheden, zodat mensen een duidelijk beeld krijgen van het vak verpleegkunde. En natuurlijk waren de cadeaus erg leuk om te krijgen. Ik wens de kandidaten van dit jaar ontzettend veel plezier!’

Inspirerende ervaringen… dat wil iedereen wel meemaken!
Doe dus mee met de Nursing challenge en winwinwin.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.